Krikščioniškam vaikų darželyje giesmė, malda, Dievo Žodis

Spausdinti

Dalija Gudliauskienė

Krikščioniškame vaikų darželyje Pilaitėje vėl skambėjo giesmės, maldos, buvo sakomas pamokslas. Jau aštuoneri metai, kai ten renkasi reformatai, negalintys pasiekti bažnyčios ar ilgai joje išsėdėti. Darželis buvo įkurtas Lietuvos reformatų Bažnyčios Sinodo ir atidarytas 2015 metų sausio 5 d. Jau 2016 metais kovo 12 d. reformatai, gyvenantys Pilaitėje ar netoli jos, susirinko Gavėnios laikotarpio apmąstymams. Giedojo, klausėsi Dievo Žodžio skelbimo, kartu šventė Viešpaties Vakarienę su tais, kurie nebegali pasiekti  bažnyčios. Taip darželyje kasmet prieš Velykas skambėjo reformatų giesmės. Tik covid‘as buvo pertraukęs šią tradiciją.

Per tiek metų ženkliai pasikeitė sudėtis. Tarp mūsų jau nebėra Rimos (1954-2017), Danutės (1946-2019), Kristinos (1942-2022). Šių metų pirmą dieną Amžinybėn išėjo bene vyriausia amžiumi, daug iškentusį gyvenimo negandų Sibiro tremtinė Irena (1930-2024).

Balandžio 20 d. paminėjome, prisiminėme maldoje Jas, kun. Raimondas jautriai apibudino kiekvieną... Dėkojome Dievui, kad Jas pažinojome, kad buvo su mumis, kol galėjo mūsų tikėjimo sesės.

Tokie susitikimai maldoje labai reikalingi, stiprina ryšius tarp parapijiečių.

Ačiū, darželio Šeimininkei!