Krikščioniškos muzikos festivalis SIELOS 2021

Spausdinti

2021 metų spalio 30 dieną visi krikščioniškos muzikos gerbėjai buvo kviečiami į Palangą, kurioje vyko jubiliejinis – 20-asis Šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalis Sielos 2021. Šiais metais festavalyje dalyvavo ir Vilniaus ev. reformatų parapijos narys Justinas Stanislovaitis su grupe.

Pirmasis krikščioniškos muzikos festivalis Sielos įvyko Plungėje prieš 19 metų. Kiekvienais metais renginys organizuojamas vis kitame Lietuvos mieste. Vienas iš tikslų – supažindinti visuomenę, jog Dievas gali būti šlovinimas įvairiais muzikos žanrais. Šiais metais renginys vyko 3-ose erdvėse: Palangos koncertų salėje, Kultūros centre Ramybė ir Palangos R. katalikų bažnyčioje. Skambėjo įvairūs stiliai: pop, jazz, indie, dainuojamoji poezija.

Palangos koncertų salėje įvyko festivalio atidarymas, o po jo iškart koncertavo vilnietis reformatas Justinas Stanislovaitis su grupe. Grupė, kurioje taip pat dainavo reformatė stovyklų savanorė Mirga Liekytė, atliko Justino Stanislovaičio autorines giesmes, kurios greitu metu nuguls į jo rengiamą krikščioniškos muzikos albumą. Po pasirodymo atlikėjai išgirdo daug gražių žodžių bei padėkų. Justinui labiausiai įsiminė vienos moters komentaras, kad ji į festivalį Sielos 2021 atvyko dėl dviejų dalykų, vienas iš jų – išgirsti Justino ir jo žmonos sukurtos giesmės Visos girios ošia Tau gyvą atlikimą.

Viso festivalio užbaigimas taip pat vyko Palangos koncertų salėje. Renginį vainikavo grupė iš Jungtinės Karalystės LZ7.

Šių metų Palangos koncertų salėje vykusio festivalio vedėjai buvo Gabrielė ir  Deividas. Renginį transliavo Festivalio Sielos Facebook‘o puslapis bei XFM radijo stotis, kurios vienas iš pranešėjų yra Justinas.

 L. Stanislovaitienė