Evangelikų reformatų jaunimo stovykla 2022

Spausdinti

Papilio miestelyje ketvirtus metus iš eilės vyko Lietuvos evangelikų reformatų jaunimo stovykla. Pagrindinėje mokykloje apsistojęs jaunimas su dvasine vadove Emily van Dalen pamokėlėse ir pamaldose gilinosi į save, savo identitetą, stiprino ryšį su Dievu.

Kiekviena diena buvo pilna meilės. Giesmės Dievo garbei skambėdavo ne tik pamaldose, bet ir mokyklos koridoriuose, gatvėse. Stovyklos organizatorė ir direktorė Laura Stanislovaitienė bei penki savanoriai vadovai paaugliams buvo paruošę daug smagių veiklų: nuo komandos formavimo žaidimų: miške Atkariauk vėliavą, lobio ieškojimo iki madų šou mokyklos aktų salėje. Taip pat buvo daug aktyvių veiklų lauke ir ramių vakarų prie laužo.

Stovyklos metu jaunuoliai atliko darbų Dievo garbei: išdažė parapijos namų kambarį, tvarkė Papilio miestelio kapines, atnaujino mokyklos basų pėdų taką, aplankė Onos Milienes senelių globos namų gyventojus bei bendravo su jais, pravedė kaligrafijos pamokėlę, kartu pagiedojo ir pasimeldė.

Stovykla truko penkias dienas. Joje dalyvavo 22 paaugliai, 5 savanoriai vadovai, direktorė Laura Stanislovaitienė ir dvasinė vadovė Emily van Dalen. Vadovų komanda skatino jaunimą būti aktyviais, pilietiškais, sąmoningais, tikinčiais.

Per uždarymo pamaldas buvo daug ne tik ašarų, bet ir juoko, nes per tas penkias trumpas dienas jaunimas spėjo labai daug ko išmokti, susirasti naujų draugų, dar labiau priartėti prie Dievo ir įsigilinti į savo identitetą. Stovyklautojai Papilyje jautėsi kaip namuose, o stovyklos bendruomenėje – kaip šeimoje.

Vilija Eigminaitė ir Silvija Motuzaitė