Dar viena graži šventė Panevėžio parapijoje

Spausdinti

Palmyra Griciūnienė

Paskutinįjį rugpjūčio sekmadienį panevėžiečiai rinkosi į sekmadienio pamaldas, kurias laikė l.e.p. generalinis superintendentas, parapijos administratorius kun. Raimondas Stankevičius. Džiugu, kad į pamaldas atvyko ir kunigo šeima.

Dievo Žodžio klausymu ir jo aiškinimu, giesmėmis šlovinome Viešpatį, šventėme Viešpaties Vakarienę.

Mūsų visų gerbiamą parapijietę Valeriją Baltušienę į pamaldas atlydėjo anūkas Tadas. Ji atvyko į bažnyčią, kad padėkotų Dievui už gražiai pragyventus 90 metų ir paprašyti Viešpaties palaimos ateityje.

Su šiuo garbingu Jubiliejumi p. Valeriją sveikino parapijos pirmininkas kurt. P. R. Puodžiūnas, Garbės seniūnė S. Audickienė, kuri parapijiečių vardu dėkojo Jubiliatei ir jos šeimai už nuoširdžią bendrystę, linkėjo dar ilgai nepasiduoti senatvei, iki šimto metų gyventi ir savo buvimu kartu džiuginti mūsų visų širdis. Su gėlių puokšte Jubiliatę taip pat pasveikino Garbės seniūnė M. Naktinienė ir kunigas R. Stankevičius. Pagiedojome sveikinimo giesmę Sveikiname Jus širdingai. Ponia Valerija visiems padėkojo už sveikinimo žodžius ir kiekvienam padovanojo Jubiliejaus proga išleistą savo atsiminimų knygelę Tai mano ilgas margas gyvenimėlis. Esame dėkingi už šią vertingą dovaną.

Po pamaldų rinkomės į tradicinę agapę, kurią kunigas pradėjo ir baigė Malda. Klausėmės p. Valerijos prisiminimų apie Jos vaikystę, jaunystę, praleistą tremtyje, nelengvas darbo paieškas grįžus į Tėvynę. Ji dėkinga savo šeimai už begalinį rūpestį, puikų bendravimą ir pagarbą. Reikia tik gėrėtis tokiu gyvenimu darnioje šeimoje, kur yra susikalbėjimas, pagarba ir meilė, o ypač – sulaukus brandaus amžiaus.  Dievo palaimos Jiems visiems!

Pabendravę agapėje, pakylėtas akimirkas baigėme su viltimi į ateitį.

Sustabdytos akimirkos autorės nuotraukose: