Panevėžiečių išvyka į Dubingius

Spausdinti

Irena Skiauterytė

Rugsėjo 4 dieną ant Dubingių piliakalnio, kur anksčiau stovėjo kunigaikščių Radvilų įkurta, o vėliau atstatyta evangelikų reformatų bažnyčia, vietovėje, kuri laikoma Radvilų tėvonija, įvyko evangelikų reformatų pamaldos, skirtos Reformacijos Lietuvoje pradininkams kunigaikščiams Radviloms prisiminti.

Gražų rudenėjančio rugsėjo rytą susirinko tikėjimo broliai ir seserys iš įvairių parapijų. Atvyko vilniečiai, biržiečiai, panevėžiečiai, kauniečiai, dalyvavo atstovai iš Kėdainių, Papilio.
Pamaldas laikė trys evangelikų reformatų dvasininkai: Biržų parapijos klebonas Rimas Mikalauskas, generalinis superintendentas kun. Raimondas Stankevičius ir katechetas Holger Lahayne. Pamaldos buvo transliuojamos tiesiogiai per Kauno ev. reformatų parapijos Facebook‘o puslapį.
Po dvasingų pamaldų po atviru dangumi visi buvo pakviesti drauge nusifotografuoti, o po to – susirinkti Agapėn Asvejos regioninio parko direkcijos patalpose ir nuoširdžiai pabendrauti.
Agapės metu ne tik bendravome, bet ir išklausėme kunigo R. Mikalausko paskaitą-patarimus apie evangelišką ugdymą šeimoje, kur jis rėmėsi savo šeimos praktika ir pavyzdžiu. Tai buvo labai įdomu ir naudinga, nes buvo paremta ne tik teorija, bet ir praktika.
Po to salė aidėjo ne tik nuo kalbų, bet ir nuo vaikų juoko, nes kartu su vyresniaisiais reformatais atvažiavo ir nemažai vaikų bei paauglių.
Labai džiugu, kad pamaldos tradiciškai vyksta kasmet – pirmą rugsėjo savaitgalį, kad neblėsta tikinčiųjų noras tęsti šią tradiciją, nepaisant laikmečio sunkumų. Labai norėtųsi padėkoti visiems dalyvavusiems, ypač – Vilniaus parapijai ir jos pasišventusioms, energingoms organizatorėms.
Iki sekančių susitikimų!

 

Foto Irenos Skiauterytės