Velykos, Velykos... nutirpo sieloj sniegas...

Spausdinti

Linksminkis žeme,džiaukis žmonija,
Naujas jau rytas teka skaistus.
Skamba pasauly jau aleliuja,
Sklinda per kaimus, klonius, laukus.

Šia džiaugsminga giesme, šlovinančia Kristaus prisikėlimą, prasidėjo Velykų sekmadienio pamaldos Panevėžio ev. reformatų parapijoje.

Šventines pamaldas laikė LERB gen. superintendentas, Panevėžio parapijos administratorius kun. Raimondas Stankevičius. Džiaugiamės, kad nors per visas Didžiąsias šventes susirenka daugiau parapijiečių nei eiliniais sekmadieniais. Pasveikinę vieni kitus su nuostabia Velykų švente, gyvame tikėjime galėjome šlovinti Viešpatį, Jo prisikėlimą, švęsti Pergalės prieš mirtį  ir nuodėmę dieną.

Visi susikaupę išklausėme 10 Dievo Įsakymų, atgailos malda prašėme Dievo atleidimo.

Kunigo pamokslas dar kartą priminė apie tas baisias valandas, kai Jėzus kankinosi ant kryžiaus ir mirė, kad atpirktų mūsų nuodėmes.  Apie tai, kaip trys moteriškės, atėjusios prie Jėzaus kapo ir ten neradusios Jo kūno bei išgirdusios angelo balsą, negalėjo patikėti tokiu stebuklu ir baisiai išsigando. Mums nebereikia nepaprastai stebėtis ar nuogąstauti. Mes iš tiesų žinome, kad Jėzus prisikėlė ir kiekvienais metais per Velykas mes džiaugiamės ir švenčiame Jo Prisikėlimą.
Beveik visi parapijiečiai ėjo prie Dievo stalo  - švęsti  Viešpaties Vakarienę.   

Dėkojame už sveikinimus Velykų proga, kuriuos perdavė kun. R. Stankevičius, o  pirmininkas kurt. P. R. Puodžiūnas perskaitė sveikinimus nuo Panevėžio ev. liuteronų parapijos ir nuo mūsų parapijos seniūnų Valdybos.
Šventines pamaldas baigėme giedodami giesmę „Ačiū Tau, Viešpatie“.
Pastiprinti dvasiškai, skubėjome namo švęsti Velykų kartu su artimaisiais.

Tekstas ir foto Irenos Skiauterytės